شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت الاسلام والمسلمین علی قربانی

حوزه/ استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان گفت: هدف نهایی انقلاب اسلامی به تعبیر مقام معظم رهبری رسیدن به تمدن نوین اسلامی است، بنابراین باید پیگیری این هدف مبنای کار ما در حوزه علمیه باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی قربانی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، در خراسان شمالی، با اشاره به رسالت خطیر حوزه و حوزویان در جامعه اسلامی، اظهار کرد: در این زمینه مقام معظم رهبری فلسفه وجودی حوزه‌های علمیه در عصر حاضر که را تربیت نیروی انسانی تمدن اسلامی ذکر کردند؛ ازاین‌رو باید این مهم به‌عنوان مبنا و پایه کار قرار گیرد.

وی افزود: بر اساس آن زنجیره اسلامی سازی که در فرمایشات امام راحل و رهبری هست، ایجاد انقلاب اسلامی، دولت اسلامی، کشور اسلامی و نهایتاً تمدن اسلامی خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین قربانی خاطرنشان کرد: هدف نهایی انقلاب اسلامی به تعبیر مقام معظم رهبری رسیدن به تمدن نوین اسلامی است، بنابراین باید پیگیری این هدف مبنای کار ما در حوزه علمیه باشد.

وی ادامه داد: در این راستا سطح و ترازی که باید برای تربیت طلاب در نظر بگیریم این تراز است که طلاب در آینده بتوانند نقش حوزه را در تراز تمدن اسلامی دنبال کنند؛ البته باید توجه داشته باشیم که در این زمینه نقش اساتید در تربیت طلاب از سایر ارکان حوزه بیشتر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قربانی اضافه کرد: رهبری در فرمایش دیگری می‌فرمایند: حوزه علمیه قاعده نظام اسلامی است و این قاعده بر سه عنصر اساسی استوار است؛ فقاهت و مجتهدپروری، معنویت و اخلاق و آگاهی‌های سیاسی.

وی خاطرنشان کرد: ما باید به این سه موضوع به‌عنوان سه مسئله اصلی و سه عنصر مهم در حوزه توجه کرده و برنامه‌ریزی‌های ما در راستای دست‌یابی به آن‌ها باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قربانی تصریح کرد: مسئله فقاهت به معنای عام هم فقه اکبر و مبانی نظری و فلسفی و کلامی اسلام را در برمی‌گیرد؛ از این‌رو باید مباحث مربوط به فقه مرسوم و فقاهت به معنای خاص در حوزه پیگیری شده و فقه به فقه و احکام فردی منحصر نشود، بلکه باید احکام اجتماعی اسلام هم مدنظر قرار گیرد.

وی اظهار کرد: همچنین در این زمینه باید به تأکید رهبری در بحث نظام سازی‌های دینی و نظامات اجتماعی مورد نیاز جامعه اسلامی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

این استاد حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: از سوی دیگر مسئله معنویت و اخلاق به‌عنوان پایه اصلی در حوزه علمیه و آگاهی‌های سیاسی طلاب از دیگر مواردی است که باید به‌صورت جدی از سوی متولیان حوزوی پیگیری شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha